AKROFLEX -aplicarea hidroizolatiei pensulabile

Hidroizolarea interioară
august 16, 2018
HS Protect –film de protectie lichid aplicat in constructii
aprilie 10, 2019

AKROFLEX -aplicarea hidroizolatiei pensulabile

Jpeg

AKROFLEX –Aplicarea Hidroizolatiei pensulabile, super-elastice

Suprafața care urmează a fi tratată cu Akroflex trebuie să fie curată și uscată. Urmele de ulei, grăsimi, depunerile de noroi, resturile vegetale, sau alte materiale non-aderente trebuie îndepărtate în prealabil, eventual prin spălarea cu jet de apă. Akroflex nu este aplicabilă pe suprafețe care conțin clorură de sodiu (sare de bucătărie) sau pe suprafețe care prin construcția lor trebuie sa rămână permeabile.
Suprafețele de beton sau șapă care prezintă crăpături, fisuri etc. trebuie reparate în prealabil folosind mortar de ciment.

NU trebuie aduse la luciu metalic acoperișurile din tablă vopsită, zincată etc. la care stratul protector este deteriorat iar tabla este ruginită. Se va curăța suprafața de praf, resturi vegetale etc. folosind o perie sau o mătură, fără a curăța stratul de rugină existent. Se va amorsa suprafața și apoi se va aplica Akroflex direct, fără alte tratamente chimice sau mecanice. Akroflex are o aderență excepțională pe orice suprafață și va asigura impermeabilizarea și protecția mecanică și chimică a suprafeței acoperișului.
Rugina stabilă, aderentă la tabla acoperișului reprezintă ea însăși o barieră chimică în calea oxigenului. Pentru că nu este elastică, rugina nu preia dilatările fierului, se fisureză, crapă și crează astfel alte căi de acces direct oxigenului la fier. Prin acoperirea cu Akroflex, care este un material elastic și superaderent, se asigură hidroizolarea acoperișului și protecția chimică și mecanică a tablei împotriva oxidării. Prin curățarea, chimică sau mecanică (sablare, șlefuire etc.) se subțiază și mai mult tabla acoperișului, pe de o parte, reducând astfel nivelul protecției, iar pe de altă parte, se mărește suprafața vulnerabilizată prin îndepărtarea stratului de protecție, pe o suprafață și mai mare și se asigură astfel acces direct oxigenului.
Pregătirea suportului
Toate suparafețele pe care urmează a se aplica Akroflex se vor amorsa în prealabil. Amorsa se pregătește într-un vas separat prin diluarea Akroflex cu apă. Pentru suprafețele absorbante (beton, țiglă ceramică, membrane bituminoase etc.) diluția este 1:1, iar pentru suprafețe nebsorbante (tablă etc.) diluția este 3:1 (3 părți Akroflex, 1 parte apă). Aplicarea amorsei se face cu o bidinea sau cu un trafalet. După aplicarea amorsei, suprafața trebuie lăsată să se usuce minim 4 ore.

Aplicarea membranei elastice Akroflex
Akroflex este gata de utilizare în forma în care este livrat. Pentru omogenizare, se amestecă conținutul ambalajului înainte de utilizare, la o viteză mică-medie. Akroflex se aplică cu o bidinea, trafalet cu peri scurți, sau prin pulverizare în trei straturi și va fi armată cu pânză Geotextil. Armătura se aplică după aplicarea primului strat de Akroflex, înainte de uscarea sa completă, iar marginile alăturate se vor suprapune pe o lățime de minim 5 cm. După armarea și uscarea completă a primului strat se vor aplica alte două straturi de Akroflex, în direcții perpendiculare. Intervalul de aplicare este de 4 ore, pentru a asigura uscarea completă.
In cazul aplicării prin pulverizare, soluția de Akroflex se va filtra pentru a elimina eventualele impurități mecanice.
Aplicarea hidroizolației se va face la temperaturi de minim +10°C pentru a asigura uscarea completă.
Mai ales în cazul teraselor, este indicat ca înainte de aplicare să se verifice pantele de scurgere, astfel încât să nu existe posibilitatea acumulărilor artificiale de apă. Pe suprafața tratată cu Akroflex se poate aplica direct gresie sau faianță.

Consum
Aplicat pe beton și armată cu pânză din poliester, consum mediu: 1,5 – 2,2 kg/m² (amorsă + 3 straturi).
Aplicat peste membrane bituminoase pre-existente cu pânză din poliester: 1,5 – 2,2 kg/m² (3 straturi).
Aplicat pe suprafețe metalice : 0,7 – 1 kg/ m² (2-3 straturi).
Tipul de trafalet folosit la aplicare influențează consumul specific.