FloorCoat EX 2600 SF 2k
Acoperire epoxidică pentru pardoseală

FloorCoat-PU 2000 SF 2k
Acoperire poliuretanică autonivelantă
decembrie 16, 2019
FloorPrime EX 2510 SF 2k
Amorsă universală pentru vopsele de pardoseală
decembrie 16, 2019

Solicită oferta de preț

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

DESCĂRCĂ FIȘA TEHNICĂ

FloorCoat EX 2600 SF 2k
Acoperire epoxidică pentru pardosely heavy-duty



Funcţia şi domeniul de aplicabilitate
FloorCoat-EX 2600 SF 2k este folosită cu precădere la acoperirile de pardoseli industriale, heavy-duty, atât ca vopsea epoxidică de pardoseală autonivelantă, cât și pentru realizarea de acoperiri în strat subțire (vopsire /decorare). Este folosită pentru:
 • Suprafețe industriale, lucrative dificile
 • Trafic auto, parcări
 • Depozite
 • Distilerii
 • Preparare, ambalare, depozitare alimente
 • Cluburi, restaurante
Descrierea produsului
FloorCoat EX 2600 SF 2k este o vopsea epoxidică fără solvenți, premium, autonivelantă, rigidă, bicomponentă, cu mare rezistență la impact și la zgârieturi și foarte rezistentă la atac chimic.
Realizarea membranei se datorează reacției de polimerizare dintre cele două componente A și B.

Avantaje
 • Rezistență ridicată la tracțiune și la impact
 • Rezistență la abraziune
 • Rezistență ridicată la atac chimic
 • Auto-nivelantă, cu aspect final și decorativ remarcabil
 • Rezistentă la bacterii și fungi
 • Împiedică formarea prafului
 • Fără miros
 • Aspect decorativ, lucios, deosebit
Consum
Acoperiri autonivelante: pentru un strat de 1mm grosime consum 0,8 kg/m2 vopsea + 0,8kg/m2 nisip silicios 0,1-0,3 mm. Se recomandă o acoperire cu grosimea de min 2mm.
Vopsire /decorare: 0,5-0,8 kg/m2.
Acest consum este indicat pentru aplicarea în condiții optime folosind o racletă. Factori ca porozitatea suprafeței de bază, sau temperatura de aplicare scăzută etc., pot altera semnificativ valorile indicate.

Culori disponibile
Vopseaua este livrată în culorile gri deschis, gri închis și bej.
Alte coduri de culoare RAL se pot produce la cerere.

Mod de utilizare
Pregătirea suprafeței
Pregătirea cu grijă a suprafeței este esențială pentru obținerea de rezultate și durabilitate optime.
Inainte de aplicarea unei vopsele de pardoseală, betonul trebuie șlefuit folosind o mașină de șlefuit cu piatră diamantată. Suprafața de tratat trebuie să fie uscată, curată, liberă de orice contaminant care ar putea afecta aderența. Umiditatea maximă admsibilă este 5%. Rezistența la compresiune trebuie să fie min 25MPa, iar coeziunea min 1,5MPa. Structurile noi de beton, șapele etc, trebuie să aibă min 28 zile de la turnare. Acoperirile vechi, praful, noroiul, urmele de ulei sau alte substanțe organice trebuie înlăturate prin șlefuire, iar posibilele neregularitățile trebuie îndreptate.
ATENȚIE: Nu spălați cu apă suprafața înainte de aplicare.
ATENȚIE: Nu utilizați mașini de sablat cu bile metalice pentru curățire. Impactul bilelor reduce coeziunea suprafeței de beton și îi scade stabilitatea/coeziunea.

Repararea crăpăturilor
Curățați crăpăturile de praf, reziduuri sau alți contaminanți și umpleți-le cu chit. După uscare, a doua zi, nivelați și șlefuiți cu hârtie abrazivă sau cu mașina de șlefuit.

Amorsare
Aplicați ca amorsă FloorPrime-EX 2510 2k folosind un trafalet. Inainte de uscarea amorsei, împăștiați pe întreaga suprafață un strat uniform de nisip silicos dim. 0,3-0,5mm, înainte de vopsirea cu FloorGum EX 2600 SF 2k. După 12 ore, dar nu mai tarziu de 18 ore înlăturați cu o perie agregatele flotant/ne-cuprinse în masa de amorsă și aplicați apoi FloorCoat-EX 2600 SF 2k.

Prepararea vopselei
Omogenizați bine componenta A înainte de amestec. Cele două component A și B ale FloorCoat EX 2600 SF 2k se vor amesteca folosind un mixer la viteză mică, un timp de 3-5 min, insistând pe marginile și la fundul vasului, pentru a asigura omogenitatea amestecului.
 • Dacă se aplica ca acoperire auto-nivelantă în strat gros, adăugați amestecului format din FloorCoat EX 2600 A+B nisip silicios, dimensiune 0,1-0,3 mm în cantitate echivalenta 1:1 și omogenizați bine (ex. la o cantitate de FloorCoat EX 2600 A+B =15kg, adăugați 15kg de nisip silicios 0,1-0,3mm). Goliți vasul într-o găleată goală și continuați să amestecați încă 3 min.
 • Dacă aplicați FloorCoat EX 2600 SF 2k în strat subțire (ca vopsea decorativă), nu utilizați nisip silicios. Aplicați vopseaua pe suprafața pregătită, în 2 sau 3 straturi.

Aplicarea ca acoperire autonivelantă
Turnați direct pe suprafață de acoperit amestecul format din cele două componente A+B amestecate cu nisipul silicios, pregătit conform indicațiilor de mai sus. Intindeți și uniformizați folosind o racletă tip piepten cu înălțime 5mm, până ce întreaga suprafață va fi acoperită uniform.

Recomandare: Folosiți pantofi cu crampoane. Roluiți întrega suprafață acoperită cu un trafalet cu țepi pentru a eliminarea aerului încorporat în vopsea, la momentul aplicării. Asigurați-vă că ați eliminate toate bulele de aer inclus în vopsea.

Aplicarea în strat subțire (vopsire)
Aplicați amestecul A+B al vopselei FloorCoat EX 2600 SF 2k (rășină pură, fără nisip silicios) direct pe suprafața pregătită conform indicațiilor de mai sus, în două straturi, folosind un trafalet. Fiecare strat are nevoie de 12 ore pentru maturare.