FloorPrime EX 2510 SF 2k
Amorsă universală pentru vopsele de pardoseală

FloorCoat EX 2600 SF 2k
Acoperire epoxidică pentru pardoseală
decembrie 16, 2019
P1 Hypergloss
Lac transparent superlucios
decembrie 16, 2019

Solicită oferta de preț

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

DESCĂRCĂ FIȘA TEHNICĂ

FloorPrime EX 2510 SF 2k
Amorsa universală pentru pardoseli poliuretanice și epoxidiceFuncţia şi domeniul de aplicabilitate
FloorPrime-EX 2510 SF 2k este folosită ca primer pentru aplicarea de vopsele de pardoseală poliuretanice și epoxidice pe suprafețe ca:
  • beton
  • metal
  • asfalt
  • lemn
Descrierea produsului
FloorPrime-EX 2510 SF 2k este o membrană epoxidică bicomponentă, transparentă, rigidă, fără solvenți, folosită ca amorsă pentru vopselele de pardoseală.
Realizarea membranei se datorează reacției de polimerizare dintre cele două componente A și B.

Avantaje
  • aplicare simplă cu trafalet sau airless
  • aderență la suport, remarcabilă
  • rezistență la tracțiune și la impact ridicate
  • rezistentă la căldură și la îngheț
  • rezistență la atac chimic
  • împiedică formarea prafului
Consum
0,2-0,3 kg/mp, într-un singur strat.
Acest consum este indicat pentru aplicarea în condiții optime, în straturi subțiri succesive, folosind un trafalet. Factori ca porozitatea suprafeței de bază, sau temperatura de aplicare scăzută etc., pot altera semnificativ valorile indicate.

Culori disponibile
FloorPrime EX 2510 este livrată în versiune transparent.

Mod de utilizare
Pregătirea cu grijă a suprafeței este esențială pentru obținerea de rezultate și durabilitate optime.
Inainte de aplicare, suprafața va fi șlefuită folosind o mașină de șlefuit cu piatră diamantată. Suprafața de tratat trebuie să fie uscată, curată, liberă de orice contaminant care ar putea afecta aderența aplicării. Umiditatea maximă admsibilă este 5%. Rezistența la compresiune trebuie să fie min 25MPa, iar coeziunea min 1,5MPa. Structurile noi de beton, șapele etc, trebuie să aibă 28 zile de la turnare. Acoperirile vechi, praful, noroiul, urmele de ulei sau alte substanțe organice trebuie înlăturate prin șlefuire, iar posibilele neregularitățile trebuie nivelate /îndreptate.

ATENȚIE: Nu spălați cu apă suprafața înainte de aplicare.
ATENȚIE: Nu utilizați mașini de sablat cu bile metalice pentru curățire. Impactul bilelor distruge /reduce coeziunea suprafeței de beton și îi scade stabilitatea.

Repararea crăpăturilor >br/> Curățați crăpăturile de praf, reziduuri sau alți contaminanți și umpleți-le cu chit. După uscare, a doua zi, nivelați și șlefuiți cu hârtie abrazivă sau cu mașina de șlefuit.

Prepararea amorsei
Cele doua component A și B ale FloorPrime-EX 2510 SF 2k vor trebui amestecate folosind un mixer la viteză mică, timp de 3-5 min, insistând pe marginile și la fundul vasului, pentru a asigura omogenitatea amestecului.

Aplicarea amorsei
Aplicați amestecul format din cele două componente, folosind un trafalet sau o bidinea și având grijă ca întreaga suprafață să fie acoperită. După aplicare, împrăștiați în mod uniform nisip silicios uscat și curat 0,3-0,5mm pe întreaga suprafață, mai ales dacă urmează să aplicați, pe suprafața astfel pregătită, o vopsea auto-nivelantă în strat gros. După 18 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, peste FloorPrime EX 2510 SF 2k încă „lipicios/moale”, aplicați vopseaua epoxidică sau poliuretanică de pardoseală dorită.

ATENȚIE: Asigurați aplicarea în intervalul de lucrabilitate indicat.
ATENȚIE: NU aplicați FloorPrime EX 2510 SF 2k la temperaturi ambientale sau ale suportului sub 10oC
Pentru cele mai bune rezultate, temperatura de aplicare și maturare trebuie să fie în intervalul 12-35oC. Temperaturile scăzute vor întârzia maturarea, în timp ce temperaturile ridicate o vor grăbi. Umiditatea ridicată poate afecta finisajul și aspectul final al aplicării.