HydroPrime EX 2k
Amorsă epoxidică universală pe bază de apă

HydroGum PU 300 SF 2k
Hidroizolație poliuretanică pentru apă potabilă
decembrie 16, 2019
HydroGum PA 450
Hidroizolație alifatică premium
decembrie 16, 2019

Solicită oferta de preț

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

DESCĂRCĂ FIȘA TEHNICĂ

HydroPrime EX 2k
Amorsă epoxidică universală pe bază de apăFuncţia şi domeniul de aplicabilitate
HydroPrime EX 2k este utilizat ca amorsă pentru hidroizolațiile și chiturile poliuretanice precum și pentru vopsele poliuretanice și epoxidice aplicate pe suprafețe non-absorbante ca:
 • sape de beton elicopterizat
 • metal
 • asfalt
 • membrane bituminoase
 • placări ceramice
 • sticlă
 • acoperiri acrilice vechi
Poate fi utilizat ca primer pe suprafețe absorbante ca beton, mortar, gips /ipsos. Poate fi utilizat pe suprafețe de beton umed sau incomplet maturate. Poate fi utilizat ca strat de aderență pentru diferite tipuri de acoperiri, atunci când intervalul de aderență indicat a fost depăsit .

Descrierea produsului
HydroPrime EX 2k este o amorsa epoxidică universală, în soluție apoasă, transparentă, bicomponentă, utilizată ca primer pentru hidroizolații sau pentru sigilarea, tratarea și amorsarea pardoselilor absorbante sau ne-absorbante.
Realizarea membranei se datorează reacției de polimerizare dintre cele două componente A și B.

Avantaje
 • Aplicare simplă, folosind trafalet sau pensulă
 • Fără miros
 • Aderență excelentă la suprafețe absorbante și ne-absorbante
 • Pote fi aplicată pe suprafețe umede, fără pierderea aderenței
 • Rezistență la apă stangantă
 • Rezistență la rupere și la impact, ridicate
 • Rezistență la caldură și la frig extrem
 • Rezistență la agresiune chimică ridicată
Consum
0,10-0,20 kg/mp într-unul sau două straturi.
Acest consum este indicat pentru aplicarea în condiții optime, în straturi subțiri succesive, folosind un trafalet. Factori ca porozitatea suprafeței de bază, temperatura de aplicare scăzută etc, pot altera semnificativ valorile indicate.

Mod de utilizare
Pregătirea suprafeței
Pregătirea suprafeței este esențială pentru un finisaj și o durabilitate optime. Suprafața de lucru trebuie să fie curată, uscată, liberă de alți contaminanți. Umiditatea maximă conținută nu trebuie să depășească 7%. Rezistența la compresiune ar trebui să fie minim 25MPa, iar coeziunea cel putin 1,5MPa. Acoperirile vechi, exfoliate, murdăria, noroiul, grăsimile, uleiurile sau alte substante organice, trebuie îndepărtate folosind o mașină de șlefuit. Neregularitățile suprafeței trebuie îndreptate. Orice element instabil de pe suprafață trebuie eliminat.
Atențiune: : Nu utilizați mașini de sablat cu bile metalice pentru curățire. Impactul bilelor distruge /reduce coeziunea suprafeței de beton și îi scade stabilitatea.

  Amestecul
Amestecați cele două componente A și B într-un vas curat, timp de min 3-5 minute, folosind un mixer la turatie mică.
Atenție: Amestecarea celor două componente trebuie făcută complet. Insistați mai ales pe margini și la fundul vasului, până când amestecul devine omogen. Puteți dilua cu apă până la max. 15% pentru a reduce vâscozitatea.

Amorsarea suprafeței
Pentru rezultate optime temperatura pe durata aplicării și durificării aplicarii trebuie să se găsească în intervalul 5÷35oC. Temperaturile mai scăzute întârzie întărirea, în timp ce temperaturile mai ridicate o grăbesc. Umiditatea ridicată va influența finisajul  suprafeței.
Aplicați HydroPrime EX 2k folosind o rolă sau pensulă pând când acoperiți complet suprafața de lucru. După aprox. 6-12 ore, nu mai mult de 24 ore, atât timp cât primerul este încă lipicios, aplicați acoperirea poliuretanică.

Recomandare: Dacă suprafața este foarte fragilă ex. beton ușor, șapă poroasă de ciment, aplicați două straturi de  HydroPrime EX 2k.
Atentie: Aplicați HydroPrime EX 2k numai în intervalul de lucrabilitate indicat, de 45min.
Avertisment: Nu aplicați HydroPrime EX 2k la temperaturi ale substratului sub 10oC