HydroGum-PU 270W
Hidroizolație poliuretanică pentru subplacări ceramice

AquaTan-AQ
Hidroizolație poliuretanică pe bază de apă
decembrie 16, 2019
HydroGum PU 300 SF 2k
Hidroizolație poliuretanică pentru apă potabilă
decembrie 16, 2019

Solicită oferta de preț

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

DESCĂRCĂ FIȘA TEHNICĂ

HydroGum PU 270W
Hidroizolație poliuretanică pentru subplacări ceramiceFuncţia şi domeniul de aplicabilitate
Hidroizolarea zonelor permanent umede și sub-acoperiri pentru gresie, faianță etc. în:
 • Baie
 • Bucătărie
 • Balcoane
 • Camere speciale.

Descrierea produsului
HydroGum-PU 270W AQ este o membrană hidroizolantă lichidă, de tip cauciuc poliuretanic, permanent elastic, monocomponent în soluție apoasă, utilizată pentru realizarea de hidroizolații cu durată mare de viață.
Odată aplicat, HydroGum-PU 270W formează pe suprafața suportului o membrană impermeabilă continuă, hidrofobă, cu elasticitate mare, fără îmbinări sau suprapuneri.

Avantaje
 • aplicare simplă cu trafalet sau airless, substanța livrată este gata de lucru
 • produs pe bază de apă, fără miros, fără emisii de volatile
 • formează o membrană continuă, fără îmbinari, suprapuneri etc.
 • permite trafic pietonal
 • își păstrează proprietățile în intervalul de temperatură -20o - +70o C
 • permeabilă la vapori de apă
 • aderență ridicată pe orice suport: beton, tablă, ceramică, membrane bituminoase etc.
 • permite reparații și intervenții locale, usor și rapid.
Consum
1,2-1,8 kg/mp, aplicabil în două sau trei straturi.

Acest consum este indicat pentru aplicarea în condiții optime, în straturi subțiri succesive, folosind un trafalet. Factori ca porozitatea suprafeței de bază, sau temperatura de aplicare scăzută etc., pot altera semnificativ valorile indicate.

Mod de utilizare
Pregătirea cu grijă a suprafeței este esențială pentru obținerea de rezultate și durabilitate optime.
Suprafața de tratat trebuie să fie uscată, curată, liberă de orice contaminant care ar putea afecta aderența hidroizolației. Umiditatea maximă admsibilă este 8%. Structurile noi de beton, șapele etc, trebuie să aibă 28 zile de la turnare. Acoperirile vechi, praful, noroiul, urmele de ulei sau alte substanțe organice trebuie înlăturate, iar neregularitățile trebuie nivelate /îndreptate.

Repararea crăpăturilor, fisurilor și rosturilor de dilatare
Sigilarea corespunzătoare a fisurilor, crăpăturilor și rosturilor este esențială pentru realizarea unei hidroizolații durabile.
Pentru a asigura o cât mai mare durată de viață hidroizolației, este obligatorie repararea crăpăturilor și îmbinărilor.
 • Curățați crăpăturile de praf, reziduuri etc. și umpleți-le cu mastic. Lărgiți rosturile de dilatare dacă este nevoie și aplicați un strat de hidroizolație pe o suprafață mai mare cu min 200 mm decât crăpătura. Aplicați Geotextil, îmbibați-l cu HydroGum-PU 270W AQ și asteptați 18 ore să se întărească.
 
Amorsarea suprafeței
Amorsați suprafețele absorbante precum beton, șapă de ciment mortar, lemn gips cu HydroGum-PU 270W AQ diluat cu 15-20% apă curată. Așteptați 6-24 ore să se întărească. Durata de întărire este dependentă de temperatură.

Aplicarea membranei hidroizolante
Amestecați bine conținutul găleții înainte de utilizare. Turnați HydroGum-PU 270W AQ pe suprafața amorsată și întideți folosind un trafalet, o perie sau o racletă, până la acoperirea completă a suprafeței.
Ranforsați zonelele sensibile, variațiile de nivel, îmbinările dintre podea și pereții verticali, muchiile aparente, scurgerile etc. folosind armătura Geotextil. Pentru aceasta, aplicați armătura pe stratul încă umed de HydroGum-PU 270W AQ, pe care apoi presați-o bine și saturați-o cu hidroizolație. Pentru a crește durabilitatea este recomandată armarea pe întreaga suprafață, având grije ca marginile și îmbinările să se suprapună pe o lățime de min 5 cm.
După 6-24 ore, în funcție de temperatură, aplicați al doilea strat de HydroGum-PU 270W AQ. Pentru subplacări ceramice, aplicați un al treilea strat de hidroizolație, pe care aruncați din belșug nisip cu granulație 0,4-0,8mm cât este încă ud. Veți crea astfel o punte de aderență mecanică sporită pentru adezivul placării ceramice.
ATENȚIE: Nu aplicați HydroGum-PU 270W AQ într-un strat mai gos de 0,5mm per strat.
ATENȚIE: Nu aplicați HydroGum-PU 270W AQ la temperaturi sub +5oC, sau când ploaia, roua sau înghețul sunt iminente în următoarele 48 ore. Pentru cele mai bune rezultate, temperatura de aplicare ar trebui să fie între 5 și 35oC. Temperaturile scăzute întârzie maturarea, temperaturile ridicate grăbesc maturarea aplicării. Umiditatea ridicată afectează aplicarea.