TT
Tratament Termic

Akroflex
Hidroizolatie pensulabila
februarie 16, 2018
LubriFIN
Agent de răcire la rectificare
februarie 16, 2018

Solicită oferta de preț

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.


DESCĂRCĂ FIȘA TEHNICĂ

TT
Soluție de răcire la tratament termic


Funcţia şi domeniul de aplicabilitate
Agent sintetic de răcire pentru tratament termic, pe bază de polimeri organici. Produsul este neinflamabil, are conţinut optim de inhibitori de coroziune şi se livrează concentrat.

Descrierea produsului
În diverse concentraţii în apă se utilizează la călirea pieselor din oţeluri aliate şi înalt aliate.
Cercetările tehnologice privind susceptibilitatea la fisurare, calibrarea, duritatea, starea structurală, au fost facute pe o gamă largă de oţeluri (OLC 60; 40 Cr 10; MoVC 50 13; 28 TiMoCr 12 -carburat; VCW 85; etc.) au condus la următoarele concluzii:
1. TT la 20-25% în apă înlocuieşte uleiul TT-22 şi TT-50 pentru călirea pieselor din oţeluri de cementare, de îmbunătăţire şi de scule, cu un procent de aliere de max. 8%.
2. TT la 20-25% în apă înlocuieşte uleiul de călire a pieselor şi sculelor din oţeluri înalt aliate cu un procent de min. 8% elemente de aliere (VCW 85).
3.TT la 15-20% în apă elimină susceptibilitatea la fisurare la călirea superficială în curenţi de înaltă frecvenţă a pieselor din oţeluri carbon şi slab aliate.
4. Adâncimea de călire, structura şi valorile proprietăţilor fizico-mecanice obţinute sunt similare cu cele de la călirea în ulei.
5. Domeniul temperaturilor de utilizare a soluţiilor este de 25 - 600 C. Se poate admite accidental depăşirea temperaturii până la 800 C.
6. Nu este recomandat la călirea pieselor din oţel tip WMo18 datorită fisurilor care apar în timpul procesului.